Biografia

Musiikki on pikkutytöstä saakka merkinnyt minulle iloa ja valoa, lohtua ja intohimoa. Jos jokin asia pelotti lapsena, en kivunnut äidin syliin vaan istuin pianon ääreen ja soitin. Olen soittanut pianoa 6-vuotiaasta, laulanut niin kauan kuin muistan, ja harrastanut muutenkin musiikkia monipuolisesti koko ikäni. Takana on lukuisia kuoroja ja bändejä, sekä keikkailua eri kokoonpanoissa yli kymmenen vuotta. Musiikkiharrastukseni ohessa olen opiskellut luokanopettajaksi ja musiikinopettajaksi, ja tehnyt opetustöitä päätoimisesti kymmenisen vuotta- kunnes en enää pystynyt vaientamaan sydämeni ääntä ja tukahduttamaan sisäistä paloani. Olen aina nauttinut suunnattomasti lasten kanssa työskentelystä, sillä samastun heidän herkkyyteensä, mutta monet koulumaailman lainalaisuudet satuttivat herkkää taiteilijasieluani. Paljon piti kuitenkin tapahtua, että uskalsin jättää taakseni kaiken tutun ja turvallisen, ja lähteä kulkemaan kohti unelmaani- välittämättä kenenkään muun mielipiteistä, ensimmäistä kertaa elämässäni.

Vuosi sitten keväällä hain ja pääsin Ikaalisten artistivalmennukseen, josta valmistun rytmimusiikin laulusolistiksi ensi heinäkuussa. Kuluneen vuoden aikana olen saanut ensimmäistä kertaa elämässäni keskittyä vain ja ainoastaan musiikkiin- tuloksena on mm. parisenkymmentä omaa biisiä, sekä oman artistiminäni syntyminen. Olen kirjoittanut runoja lapsesta saakka- silloin kuten nytkin, tekstini syntyvät spontaanisti inspiraation kautta. Muuttunut asia on se, että lapsena ja varsinkin nuorena kirjoitin paljon kivusta ja surusta usein aika synkänkin näkökulman kautta, mutta nyt lauluntekijänä minulle on kaikkein tärkeintä tuoda teksteilläni valoa kuulijoideni elämään. Haluan edelleen kirjoittaa myös rankoista aiheista, mutta niistäkin aina toivon kautta. Taustalla on ajatus siitä, että mielestäni ihmisten tärkein tehtävä maailmassa on tuoda valoa ja energiaa toistensa elämään, koska se on se mitä me tarvitsemme. Elämä on ihan varmasti tarpeeksi rankkaa itse kullekin ilman, että musiikissakin vellottaisiin synkkyydessä ja epätoivossa. Olen itse kokenut paljon elämän varjopuolia- lauluissani näkyy vahvasti oman elämäni kipeät ja kauniit jäljet. Uskon, että pystyn kaiken kokemani kautta välittämään kuulijoilleni todellisia tunteita, ja jakamaan heidän kanssaan paljon. Uskon herkkyydessä piilevään vahvuuteen, unelmiin, rakkauteen ja positiivisuuden voimaan. Niitä kaikkia haluan musiikillani välittää.

Minulla ei itselläni ole varsinaisia musiikillisia esikuvia, joita fanittaisin- eniten arvostan sellaisia artisteja, jotka ovat aitoja ja nöyriä yleisön edessä, ja panostavat vahvaan tulkintaan. Kappaleideni tunnelmissa, teksteissä ja melodioissa on ehkä jotain yhteistä Norah Jonesin, Maarit Hurmerinnan, Johanna Kurkelan ja Juha Tapion musiikin kanssa. Genreni on melodinen, suomenkielinen pop, ja laulajana minulle tärkeää on aito läsnäolo ja vahva vuorovaikutus yleisöni kanssa. Julkaisen tämän kevään aikana ensimmäisen sinkkuni Luokse sun unelman, joka on lohkaisu artistivalmennuksen toukokuussa julkaistavalta kokoelmaäänitteeltä. Tervetuloa kanssani matkalle kohti unelmia!